Resepte: Geroosterde kaas

Syr na grile je úplnou lahôdkou. Prekvapíte aj tie najväčšie fajnšmekrov! Vyskúšajte recepty na grilovaný hermelín, syrečky alebo syrom naplňte svoju obľúbenú zeleninu.....


Syr v alobale

Syry je dobré grilovať v alobale. Vyhnete sa tak neforemnému tvaru na tanieri. Vždy použite tvrdé syry, hermelíny alebo jemu podobné syry. Tvrdé syry sa hodia na špízy alebo ako skvelý doplnok, položený na ovocí. Syr môžete okoreniť a dodať mu tak veľmi zaujímavú chuť. Lučina sa potom hodí ako doplnok k zelenine.

Grilované syry servírujte s pečivom. Pokiaľ chcete mať pečivo křupan, nechajte ho na ražni niekoľko minút aj ogrilovať. Pozor, aby sa pečivo nepripálilo!

Grilovaný špíz

Ingrediencie: 200 gramov anglickej slaniny, 2 cibule (červená cibuľka dodá špíze skvelú farbu) 150 g tvrdého syra na kocky, tri krajce chleba

Ako na to: Tvrdý syr obalíme v plátkoch anglickej slaniny, cibuľu olúpeme a nakrájame na mesiačiky, z chleba si pripravíme kocky. Potom jednotlivé suroviny napichujeme na grilovacie ihlicu. Všetko pravidelne striedame. Špízy položíme na rozpálený ražeň. Podávame so zeleninovým šalátom.

Katův hermelín

Ingrediencie: 1 hermelín, olivový olej, 1 strúčik cesnaku, koliesko chilli papričky, grilovacie korenie

Hermelín narežeme zo zhora do tvaru kríža a "otvoríme" ho. Plníme prelisovaným cesnakom, chilli papričkou a nakoniec zasypeme grilovacím korením. Plnený hermelín starostlivo obalíme v alobale, ktorý sme si potreli olivovým olejom. (alobal potretý olejom môžeme tiež posypať grilovacím korením pre intenzívnejšiu chuť syru) Takto pripravený hermelín pečieme asi 20min.

Resepte: Geroosterde kaas


Zdieľajte tento článok prostredníctvom sociálnych sietí:

Diskusia a skúsenosti

Pridaj komentár

Pridaj komentár

Povinné položky